Пуер – дивовижний чай. Неймовірно насичений і багатий смак, величезна кількість корисних властивостей і благотворний вплив на організм – це все про нього. Це китайський сорт чаю, який в Піднебесній називають «напоєм довголіття». Щоб закохатися в цей чай, досить спробувати його один раз – але за умови, що ви правильно його заварили.
Шен пуер і шу пуер: один сорт, різні смаки
Пуер – це особливий сорт чаю, який роблять виключно з листя Camellia sinensis var. Assamica. Ця рослина росте в провінції Юньнань. Для виробництва напою беруть тільки верхні листочки і піддають їх особливій ферментації.
Існує два види чаю пуер:
Існує два види чаю пуер:
- шен – зелений. Для його виготовлення листя тривалий час ферментують природним шляхом, без використання каталізаторів процесу. Чим більше витримка, тим вище цінність чаю – дорогі ексклюзивні сорти можуть ферментуватися 10 років.
- шу – чорний. Цей вид вважається молодим, його почали виробляти в 20 столітті. Використовується прискорена штучна ферментація, яка дозволяє скоротити тривалість процесів від декількох років до пари днів. Корисні властивості чаю зберігаються, але собівартість виробництва знижується. Тому шу доступний і популярний.
Пуер – насичений смак і користь для здоров'я
Чай пуер має насичений смак і аромат. Але цінують його за корисні властивості, відомі багатовіковій китайській медицині і доведені сучасними клінічними дослідженнями.
Корисні властивості пуеру включають:
Пуер покращує імунну систему, діє як природний антиоксидант.
- Поліпшення концентрації уваги і когнітивної функції мозку. Листя китайської камелії містять кофеїн, він збільшує мозкову активність, допомагає зосередитися.
- Зниження ваги. Уповільнює процес синтезу нових жирів і стимулює спалювання наявних. Ферменти чаю збагачують організм пробіотиками і корисними для міклофлори бактеріями, які контролюють рівень глюкози і пригнічують апетит.
- Очищення організму. Містить речовини, які допомагають селезінці очищати кров, нейтралізують вільні радикали.
- Захист печінки. Знижує жирові відкладення в печінці, що скорочує ризик розвитку цирозу, діабету другого типу, ракових пухлин. Поліпшується функція печінки.
- Зняття головного болю. Покращує кровотік, прискорює циркуляцію крові, клітини отримують більше кисню. Кисень знімає головний біль і навіть пригнічує мігрені.
Пуер покращує імунну систему, діє як природний антиоксидант.
Головне – правильно заварити чай
Пуер потрібно заварювати правильно. Це дасть можливість виявити його смак і аромат, цілющі властивості.
Рекомендації для заварювання пуеру:
Рекомендації для заварювання пуеру:
- використовуйте чисту воду;
- для максимального розкриття смакових і корисних властивостей використовуйте 3-5 грам чаю (1-2 чайні ложки) на 150 мілілітрів води;
- всі види пуеру (шен, шу, в пакетованій або розсипний формі) заварюють окропом. Вода нижче 90-95оС не дозволить заварити чай і розкрити його характеристики;
- настоювати можна від 20 секунд до 5 хвилин, в залежності від особистих уподобань.
При подачі в напій можна додавати молочні продукти, лимон. При заварюванні любителі додають трави або свіжі ягоди, спеції (корицю, гвоздику, імбир).
Якісний чай пуер замовити ви можете в компанії Apis Tea. Наш чай – це древні китайські традиції зі збереженням усіх рецептів. Ми імпортуємо вже готовий продукт, який піддавався ферментації відповідно до стандартів виробництва сорту пуер, забезпечуємо його правильне зберігання та фасування. З українських особливостей нашої продукції – тільки демократичні ціни.