Блог

Білий чай – це розслабляючий, тонізуючий напій і джерело довголіття

Білий чай в Китаї – цінний сорт, він вважається елітарним. Ніжний смак, аромат – значуща причина особливого ставлення до напою, але не головна. Білий чай – джерело корисних речовин, еліксир здоров'я, довголіття.

Білий чай: цінність, види, виробництво

Білий чай – один з різновидів шести китайських чаїв, поряд із зеленим, червоним, жовтим, пуером, улуном. Для створення використовують ніжні верхні листочки, молоді пагони, тіпси (бруньки) чагарнику Camellia sinensis. Нерозпущені бутони рослини біло-сріблястого кольору дали назву сорту, напій після заварювання набуває блідого жовто-золотого відтінку.

Історія чаю покрита таємницею, є докази, що в Піднебесній його п'ють більше 4 тисяч років. Плутанина виникла, оскільки спочатку це був не чай в класичному розумінні, а ліки, в літописах і переказах напій згадувався під іншими назвами.

Чому напій вважається елітарним? Виробництво досить складне. Збирають чайне листя тільки в одній місцевості, в горах Фуцзянь на висоті не менше 1000 метрів. Camellia sinensis вимагає особливих кліматичних умов. Білі сорти вирощують в Непалі, інших провінціях Китаю, Індії, Шрі-Ланці – але смак, аромат відрізняються від оригіналу.

Обробка сировини акуратна, потрібне чітке дотримання технологічного процесу. Чайні листя не ферментують, а сушать. Умови близькі до природних.
Серед популярних видів білого чаю відзначимо:

  • «Срібна голка» - елітарний сорт преміум-класу, виготовлений з типс;
  • «Білий піон» - сорт, виробляється з типс з додаванням листя, вважається якісним, дорогим;
  • «Брови старця» - для виготовлення використовують верхні листки, додають нижні, бруньки;
  • «Брови підношення» - простий чай, невеликий вміст бруньок.

Корисні властивості білого чаю

Білий чай - джерело корисних речовин, цілющих властивостей, він має лікувальні характеристики.
Основні властивості білого чаю:

  • антибактеріальний ефект. Напій бореться із запальними процесами, небезпечними інфекційними мікроорганізмами;
  • допоміжна терапія застуди, ГРВІ, грипу;
  • природний детокс, дбайливе і глибоке очищення організму;
  • профілактика доброякісних і злоякісних новоутворень;
  • природне жарознижуюче;
  • прискорення обміну речовин, ефективний допоміжний засіб при схудненні (в комплексі з фізичними навантаженнями);
  • заспокоєння нервової системи;
  • тонізуюча дія.
Білий чай – вибір людей, які вважають за краще запобігти розвитку хвороби, обирають профілактику замість лікування. Він захищає організм від захворювань, знижує ризики проблем зі здоров'ям.

Білий чай: правила заварювання

Щоб заварити білий чай рекомендують брати фільтровану воду температурою 60-70°С, не вище 80. Кип’яток видаляє частину властивостей, ефірних олій. Не рекомендується використовувати метал, пластик - візьміть чистий керамічний, скляний, глиняний заварник. Візьміть заварку з розрахунком 2-4 грами на 300 мілілітрів води. Залийте заварку невеликою кількістю рідини, злийте – промивка змиває з листя домішки, пил. Потім залийте заварку потрібною кількістю води, дайте настоятися – мінімум 20 секунд. Можна настоювати чай 2, 3, 5 хвилин, як кому подобається. Заварювати повторно можна до 4 разів, напій не втрачає смакових і корисних характеристик.

Купити чудові китайські чаї – натуральні, чисті, без штучних ароматизаторів – в інтернет-магазині Apis Tea вигідно. Демократичні ціни, широкий асортимент, доставка по Україні за 1-3 робочих дні.
Made on
Tilda