Гречаний чай – або Ку Цяо, як його називають на батьківщині, в Піднебесній - улюблений напій китайців, народу з багатою чайною культурою. Гречаний чай зміцнює імунну систему, допомагає схуднути, виступає профілактичним засобом проти рецидивів хронічних захворювань. Його аромат легкий, смак м'який. Завдяки калейдоскопу переваг Ку Цяо став популярним в світі суперфудом.
Гречаний чай: смак, виробництво, особливості
Ку Цяо не має нічого спільного з гречаною крупою (іноді для виробництва використовується зелена гречка, але не в оригінальній рецептурі). Гречаний чай роблять з татарської чорної гречки, що росте в Китаї, Японії (називається Соба), Кореї (Маєміл). Татарська гречка містить рутин і кварцетин в більшій концентрації, ніж в звичайній гречці, плоди меншого розміру з більш м'яким смаком.
Вперше відвар з гречки приготували в Китаї в 12 столітті. Сьогодні це дуже популярний напій: недорогий, корисний, смачний.
Гречаний чай буває:
- темний;
- світлий.
Темні сорти виготовляють з молодого, недозрілого насіння татарської чорної гречки. Листя і стебла не додають, насіння піддають легкому обсмажуванню. Світлі сорту – це необсмажені зерна. Покупець підсмажує їх перед заварюванням. Натуральний Ку Цяо випускають в гранулах - подрібнюють цільні зерна до стану порошку, формують з них грудочки. Гранульований чай зручніше заварювати, але варто вибирати продукцію відомих виробників: інакше немає гарантій, що збереглися більшість корисних речовин.
Користь гречаного чаю
Настій Ку Цяо корисний, має лікувальну дію і відновлює сили. Ключові цілющі властивості гречаного чаю:
- зміцнення захисної функції організму, імунної системи;
- профілактика вірусних інфекцій;
- зниження рівня холестерину;
- поліпшення роботи серця, судинної системи;
- поліпшення циркуляції крові в мозку, звідси - поліпшення мозкової діяльності, когнітивних функцій, концентрації уваги;
- прискорення процесів метаболізму. Гречаний чай сприяє спалюванню жиру, схудненню;
- очищення, детоксикація організму. Ку Цяо містить велику кількість антиоксидантів;
- зниження ризиків злоякісних утворень;
- є природним афродизіаком – підвищує лібідо, сексуальну функцію, позитивно впливає на чоловічу потенцію.
Склад цього сорту чаю багатий корисними речовинами, вітамінами, мікроелементами. Варто відзначити рутин, який зміцнює серцево-судинну систему, позитивно впливає на стан шкіри, уповільнює процеси старіння; клітковину, яка дає відчуття ситості, пригнічує імунітет, поліпшує травлення, допомагає схуднути; флавоноїди - профілактика проти онкології; білки, «будматеріал» для нарощування м'язової маси; мінерали, мікроелементи (селен, мідь, марганець, магній, калій, залізо).
Важливо - правильно заварювати гречаний чай
Традиційний спосіб заварювання обсмаженого Ку Цяо – 1 чайна ложка заливається 250 мілілітрами рідини, окропом, остиглим до температури 90оС. Настій перед розливом по чашках повинен постояти 3-4 хвилини. Не обсмажений Ку Цяо піддається термообробці в духовці, на сковороді, потім заварюється за аналогічним рецептом.
Заварку можна заливати водою повторно до трьох разів, поки зберігається смак і аромат чаю. А після заварку – зерна, які залишилися - можна з'їсти. За смаком вони нагадують гречку, але ніжніші. Це найкорисніша частина в Ку Цяо.
Подаруйте собі задоволення. Замовте натуральний гречаний чай в Apis Tea. Апіс Тіа - це доступні ціни, гарантія якості, першокласний сервіс, швидка (1-3 робочих дні) доставка по Україні.